Aquadog

Contactgegevens:

Drie Eikenstraat 30
3620 Lanaken
0032(0) 89 71 55 55
info@dierenkliniekdepoort.be

Enkel op afspraakhond2
wit_vlak

Sporthonden

Dierenarts Rudi Hendrikx heeft een rijke ervaring in het in conditie zetten van dieren zoals sporthonden, jachthonden, paarden en duiven. Hij kent als geen ander de kneepjes van het vak om dieren te laten pieken naar belangrijke wedstrijden toe. Sporthonden voorbereiden naar wedstrijden doe je gedurende 365 dagen per jaar. Waarin afwisseling van rust en training uiterst belangrijk is.

Medisch:

Sporthonden dienen vanzelfsprekend medisch 100% fit te zijn. Een volledige medische keuring is zeker 1x per jaar aan te raden. Het maken van röntgen opnames of echo’s of hart ECG is mogelijk indien dit nodig wordt geacht.

Opstellen van trainingsschema’s:

Om goede prestaties te leveren moet je hond top zijn op alle vlakken. Hij moet vol getraind worden op houding, coördinatie, reflexen en natuurlijk ook uithouding. Zwemmen of oefeningen in het zwembad kunnen hierbij een hulp zijn.
In samenspraak met de eigenaars wordt een persoonlijk trainingsschema uitgewerkt om te pieken naar belangrijke wedstrijden toe.

Voedingssupplementen:

prestaties verbeteren door voedingssupplementen, het kan, alleen moet je weten wat je hond precies nodig heeft waar en wanneer. Zowel naar uithouding als spierontwikkeling als naar gewrichten toe kan je sporthond ondersteunt worden. Medische kennis en ervaring is hierbij vaak nodig. Een ondersteuning die je gemakkelijk maanden tijdwinst kan opleveren in je trainingsopbouw. Ook daarin krijg je advies.

Wat u moet weten:

Begeleiding van sporthonden gebeurt enkel met afspraak.
Een sessie duurt meestal een uur en kost 100-euro/ sessie.
Het welzijn van het dier ten allen tijden voorop staat, wat het belang van een wedstrijd ook mag zijn.

< Terug naar overzicht.