Aquadog

Contactgegevens:

Drie Eikenstraat 30
3620 Lanaken
0032(0) 89 71 55 55
info@dierenkliniekdepoort.be

Enkel op afspraakhond2
wit_vlak

Fysiotherapie

Fysiotherapie is in de humane geneeskunde alom gekend. In de diergeneeskunde werden dieren echter na operatie of tijdens revalidatie vaak aan hun lot overgelaten. De laatste decennia is daar verandering in gekomen en heeft men ingezien dat door middel van fysiotherapie men vaak de pijn kan verzachten en de revalidatie beduidend versnellen. Onder fysiotherapie zit een brede waaier van mogelijkheden zoals.

Laserbehandelingen:
Wij bezitten een uiterst krachtige klasse 4 Laser die ingezet kan worden voor een hele waaier van aandoeningen doordat hij de diepste regio’s kan bereiken. O.a. voor de behandeling van gewrichtsproblemen, rugklachten, wondbehandeling, spierproblemen, artrose, botheling, etc..

TENS:
Wordt vaak ingezet bij spierproblematiek en pijnen en vaak in combinatie met andere technieken zoals massage, laser- of oefentherapie.

Ultrasound:

Ook hiervan maken we gebruik in ons behandelingsschema bij wondgenezing, spieren of gewrichtsproblematiek.

Massage technieken:

Massage of stretchen is een belangrijk onderdeel van de fysiotherapie vooral bij spier- en gewrichtsproblemen en dit na chirurgische ingrepen en trauma na val of auto-ongelukken.
 
Oefentherapie:

Deze worden ingezet bij ons in de praktijk maar worden ook aangeleerd aan de eigenaren om de behandeling thuis verder te kunnen zetten op een succesvolle manier.

Hydrotherapie:
Zwemmen vormt bij ons vanzelfsprekend een belangrijke rol in het herstel en revalidatie. Het is vaak de ideale aanvulling van eerder ingezette behandelingen. Zie verder op deze site.

Accupunctuur:
Vormt een zeer belangrijke rol bij ons binnen de fysiotherapie vooral bij rugklachten, mankheid, spierproblemen. Dierenarts Rudi Hendrikx heeft zelf een 3-jaarse opleiding genoten en op vrijdag voormiddag komt dierenarts Winnie Meeremans, die zich enkel toelegt op deze manier van behandelen, ons team versterken. Dit levert vaak verbluffende resultaten op.

Wat u moet weten:
Een fysiotherapie behandeling duurt meestal een half uur tot drie kwartier en de kosten bedragen 50- euro per behandeling ongeacht welke techniek of technieken er toegepast worden.
De eerste keer dat u op consultatie komt zal er een uitgebreid fysiotherapeutisch onderzoek gebeuren waarna een behandelingsschema wordt voorgesteld.
Indien de medische historie niet bij ons bekend is gelieve deze dan mee te brengen. Indien u dit wenst kan een verslag overgemaakt worden aan uw dierenarts.
Aandoeningen die in aanmerking komen voor fysiotherapie zijn: heupproblemen, kniepathologie, rugproblemen, artrose, spierletsels, peesletsels, verlammingen, incontinentie, wondgenezing, botletsels, herstel na chirurgie of trauma.

< Terug naar overzicht.